27 Nisan 2019 Cumartesi

Her çoçuk özeldir izledinizmi

Selamlar,
Aamir Khan'ın yönettiği Her Çocuk özeldir adlı filmi izledinizmi?

Bence bir öğrencinin en büyük şansı mesleğini, insanları, öğretmeyi seven idealist bir öğretmenle karşılaşmasıdır.Hayatına yön vermesindeki en büyük etken ona okulu,öğrenmeyi sevmeyi öğreten aileden sonraki en büyük etken öğretmendir.
 Bu film bunu anlatan en büyük örnek bence öğrencinin sorun olduğunu degil neden bu sorunu yaşadığını araştıran ve çözüm getiren bir öğretmen öğrenci hikayesi.
Filmin konusuna gelelim;


Film 8-9 yaşlarındaki bir çocuğun okuldan eve dönmesiyle başlar.Bu çocuğun adı İshaan’dır.Ishaan’ın çok geniş bir hayal dünyası vardır. Fakat okuma-yazma öğrenememekte,derslerinde hiç başarılı olamamaktadır. Abisi ise bütün derslerde birincidir. Ailesi bunun sebebinin tembellik ve haylazlık olduğunu düşünür.Komşuları ve öğretmenleri sürekli Ishaan'dan şikayet ederler.Bir gün komşu çocuğu İshaan’ı yere iter kavga başlatır. Çocuğun annesi şikayet eder.Babası bunun üzerine çok sinirlenir ve bir daha böyle bir şey yaparsa onu yatılı okula göndereceğini söyler.İshaan bir gün ödevlerini yapmadığı için okuldan kaçar. İzin kağıdını abisine yazdırır. Babası bunu farkedince Ishaan'ı yatılı okula vermeye karar verir. Okulun ilk günü Ishaan kimseyle konuşmaz. Annesi aradığında telefonda konuşmaz. Bu okulun öğretmenleri çok disiplinli ve serttir.Ishaan okuyamamaktadır ve harflerin dans ettiğini söyler.Birçok kere ceza alır ve depresif ruh haliyle içine kapanır.






Okula geçici görevle resim öğretmeni atanır.Ram adında resim öğretmeni Ishaan'ı bütün öğrtmenlere sorarak araştırır. Öğretmenleri defterlerine bir türlü düzgün yazamadığını söylerler.Resim öğretmeni Ishaan'ın bütün defterlerini inceler. Ailesinin evine gider ve defterlerini inceler. Çocuğun tıpkı kendisi gibi “disleksi” olduğunu anlatır. Aile kabul etmek istemez. Ama Mozart’ın, Albert Einstein, OzzyOsbourne, Leonardo da Vinci, GrahamBell, Henry Ford ve Steve Jobs…gibi ünlülerin de bu hastalıkta olduğunu söyleyince daha sonra kabul ederler.
Günlerce Ishaan’a harfleri öğretmek için çabalar ve sonunda başarır. Babası okula ziyarete geldiği zaman Ishaan’ın duvardaki afişleri okuduğunu görünce çok duygulanır.
Okulda resim yarışması düzenlenmiştir.Yarışmaya bütün öğretmenler ve öğrenciler katılır.Yarışma jürisinde resim öğretmeninin ünlü bir ressam olan annesi de vardır. Kazanan Ishaan olur ve ikinci de resim öğretmeni olur. Her iki resim okul yıllığına kapak olarak basılır.





Ishaan’ın okuldan ayrılma zamanı gelmiştir. Öğretmenine koşarak sarılır uzun süre sarılı olarak kalır. Ailesi öğretmene minnet duyan gözlerle bakmaktadır.Ishaan'ın hayatını değiştiren bu öğretmen olmuştur.


Tüm çocukların hayatlarına böyle ögretmenlerin dokunması dileğimle,sevgiyle kalın.








9 yorum:

  1. Daha önce çok duydum ancak izlemedim hiç bu gece izleyeceğim izledikten sonra tekrar buraya yorum atarım nasıl bulduğumu :)

    YanıtlaSil
  2. okulda izlemiştim ben de bir hocamız izletmişti ama onu hatırlamıyorum ilginç olan kısmı kimdi nasıl bir hocaydı, film çok güzel ben de çok sevmiştim Aamir Khan filmleri zaten güzel oluyor genelde en sevdiğim 3 idiots onu izlemediysen mutlaka izle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aamir Khan birçok filmini izledim.Gerçekten başarılı bir oyuncu ve yönetmen😊

      Sil
  3. izlemiştim ama bi daha izliycem tımams :) yaşasın amir khan :) herkesin sevdiği ooooo :)

    YanıtlaSil
  4. Severek izlediğim filmlerden. tekrar tekrar izlenmesi gerekenlerden...

    YanıtlaSil
  5. İzledim ve herkes tekrar tekrar izlemeli

    YanıtlaSil