25 Nisan 2019 Perşembe

Batıpark Amazon köyü Samsun




Selamlar musmutlu günler diliyorum herkese,
Sizlere Samsun'nun en sevdiğim yerlerinden biri olan Batıpark ve içersinde bulunan Amazon köyünü tanıtmak isterim.Klasik resimlerle, klasik çünkü yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yaptığı için hemen hemen aynı resimler çekiliyordur.


 Samsun Batı Park içerisinde bir çok farklı parkın bulunduğu çok geniş bir yeşil alandır. Amazon Kafe, Amazon Heykeli, Masal Dünyası Parkı, Go Kart, Çocuklar için mini Go-Kart, Yelken Kulübü, Teleferik, Balıkçı Restoranlar, çocuk oyun alanları ve piknik alanlarıyla her kesime hitap eden bir mesire yeridir.








Batıparkı isterseniz yaya olarak isterseniz park alanı içersinde bulunan atlı faytonlarla gezme şansınız var.

İtalya'nın Venedik şehrindeki kanallar amaçlanarak yapılan 500 m.uzunluğundaki kanallarda isterseniz gondol,deniz bisikleti ya da kanolarla dolaşabilirsiniz.

AMAZON KÖYÜ
Thermedon Çayı yöresinde kurdukları Themiskyra kentinde yaşadığı belirtilen amazonlar, Eflatun ve eserleri ile Homeros’un İlyada’sında da geçiyor. Anadolu’nun en eski uygarlıklarından olan Hititlerin günümüze kadar ulaşan tabletlerinde de bahsi geçen amazonlar, Samsun ve yöresinin tarihi ve kültürel değerlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile On Dokuz Mayıs Üniversitesi tarafından hayata geçirilen köy, Samsun’a gelen turistlerin bir numaralı ziyaret noktası.
Bu kadınların daha iyi yay çekebilmek adına küçük yaşta sağ memelerini kestikleri ve bundan ötürü de eski Yunanca’da memesiz anlamını taşıyan amazon adını aldıkları söylenir. Amazon köyündeki savaşçı heykellerinde de bu detayı görebilirsiniz.

Edinilen bulgulara ve inanılan düşünceye göre amazonlar aralarından bir kişiyi kraliçe ilan ederlerdi ve erkekleri ise sadece üremek ya da köle amaçlı kullanırlardı. Amazonların erkeklerle cinsel birliktelik yaşaması ve amazon bölgesinde erkeklerin yaşaması yasaktı. Sadece soyların devamı için komşu kabilelerin erkekleri ile yılda bir kez buluşurlardı. Bu ziyaretin sonucunda doğan çocukların erkek olanları ya babalarına gönderilir ya da öldürülürdü. Kız olanlar ise anneleri tarafından bir savaşçı olarak büyütülürdü. Ayrıca her amazonun üremeye hakkı yoktu. En az üç erkeği öldürmüş olmak koşulu ile sadece güçlü savaşçı kadınlar ve güçlü adamlar birlikte olurdu. Efsaneye göre ise amazonların savaşta esir aldıkları güçlü erkekler ile birlikte olup ardından onları öldürdükleri söylenir.


Zaman içerisinde efsaneleşen ve yoğun ilgi gören amazonlar birçok film ve belgesele konu olmuşlardır.




6 yorum:

  1. Samsun Denilince aklıma direk pide geliyor nedense :) Bence Samsun'da gezilecek en güzel yer. Pidenin yapıldığı yerdir :)

    YanıtlaSil
  2. Olsakda yesek😊O zaman sizi Çarşamba'ya,Bafra'ya götürmek gerek en güzel pideler orada taş ocaklarda pişer.

    YanıtlaSil
  3. son yazıma bi baksan ya amaaa :)

    YanıtlaSil
  4. süper bir yermiş yaaaa aklımda olsuuun. bu tür yerlerden çok çok lazım her şehireee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsun ve doğu karadeniz tarih yönünden çok zengin gerçekten😊

      Sil