11 Mart 2019 Pazartesi

Evdeki malzemeyle cilt bakımı




Selam dostlar,

Sevgili Deep tone daha önce yayınladığım cilt bakım önerileri yazıma devam etmemi istemiş onu kırmamak adına ve zevkle bir devam yazısı yazmaya karar verdim😊






Arada bilgilerimi sizinle paylaşmaktan keyif alacağım,sizlerde sorularınız olursa yazın cevap vermeye çalışırım bilgim dahilinde.


Evdeki malzemeyle cilt temizleme

Malzemeler;

1) 1 ufak kase süt

2) 2 damla limon

Yapılışı;

Sütle limonu karıştırıp,bir pamuk yardımıyla yüzümüzü kirden arındırıyoruz.






Evde ve eldeki malzemeyle peeling

Malzemeler;

1) 2 yemek kaşığı süzme ya da türk kahvesi

2) 3 yemek kaşığı naturel bal

Yapılışı;

Temizlenmiş cildimize peeling uygulamız gerekiyor.
Bütün malzemeyi cam bir kasede karıştıralım.Krem kıvamına gelen karışımla yuvarlak masaj hareketleri ile orta sertikle bastırarak cildimizi ovuşturalım.İşlemin ardından yüzümüzü ılık suyla durulayalım.Böylelikle cildimizdeki ölü deriyi atmış olacağız.Daha fresh,aynı tonda bir cilte sahip olacağız.Bu işlemi gece yapmanızı öneririm.



Evdeki malzemeyle cildi nemlendirme

Malzemeler;

1)  Bir orta boy kavanoz ev yapımı yoğurt ile yapılmış oda sıcaklığında ayran

2) Temiz tülbent ya da herhangi büyükçe bez

3) İçtiğimiz sade soda

Yapılışı;

Elimizdeki bezi ayranın içine koyarak iyice ıslanmasını sağlayalım.Ayranla ıslanan bezi yüzümüze her yerini kapatacak şekilde yerleştirelim.İsterseniz bu işlemi uzanarak yapabiliriz.Bez 15 dk yüzümüzün üstünde kalmalı.İşlemin ardından yüzümüzü suyla yıkar gibi sodayla yıkıyoruz,kurulamıyoruz cildin sodayı çekmesini bekliyoruz.Şimdi hem temiz hem nemlenmiş bir cildin keyfini çıkarıyoruz.



Evdeki  malzemeyle daha yumuşak ve canlı eller için




Malzemeler;

1)2 çorba kaşığı limon suyu
2) 2 çorba kaşığı bal 
3) 2 çorba kaşığı karbonat
Yapılışı;
Ellerinizi ılık suda sabunla yıkayalım. Tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım ve ellerimize masaj yaparak karışımı uygulayalım. Karışımın ellerimizde kalmasını sağlayarak 10 dakika kadar bekleyelim ve ardından ılık suyla ellerimizi temizleyelim.Bu uygulamanın ardından sabunla ellerimizi hemen yıkamayalım.Bırakalım malzemeler cildimize işlesin.



Evdeki malzemeyle ışıldayan saçlar

Malzemeler;

1) 1 kavanoz ev yapımı yoğurt

2) yarım limon

3) 1 yemek kaşığı naturel bal

Yapılışı;

Bütün malzemeyi karıştıralım.Hazırladığımız karışımı kuru saçımıza hiç bir yeri atlamadan uygulayalım.Saçımızı bu işlemden sonra streç folyo ya da naylon bir boneyle kapatalım.20 dk bekleyelim saçlarımızı iyice durulayalım 1 kez şampuanlayalım,ihtiyacımıza göre saç kremi kullanabiliriz.Kendi halinde kurumaya bırakalım.Bu işlemden sonra mat olan saçlarımız ışıl ışıl parlayacaktır.

Bu günlük bu kadar umarım işinize yarayabilecek bilgiler olmuştur.Huzurlu günler
diliyorum,sevgiyle kalın.






6 yorum:

  1. bayılıyorum doğal ürünler içeren reçetelere kozmetiklere asla güvenmiyorum iyi ki deep in sözünü dinşemişsiniz...harika reçeteler bunlar canım...teşekkürler ....sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim,doğal ürünleri seviyorsan devamı gelecek😊

      Sil
  2. ay oleeeeey blogundaki en güzel yazılar bunlaaar ha ha haaaaa aklına geldikçe yazarsıııın ee uzmansın madeeeeem yaaa hihihii :)

    YanıtlaSil